Rekord pobity!

Jaki jest smak Kaszub? Oczywiście truskawkowy! W najbardziej truskawkowej gminie na Kaszubach – w Chmielnie, odbył się IV Festiwal Truskawek Kaszubskich. Obok sceny głównej odbyło się „Wielkie gotowanie”, koordynowane przez Łukasza Konika – szefa kuchni, z którym stale współpracujemy. Dlaczego o tym wspominamy? Bo Sucharki z Rodzynkami stały się idealną bazą do słodkiej konfitury. Kucharzom udało się przygotować konfiturę o masie 100,15 kg, a uczestnikom schrupać ponad 30 000 sucharków.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji