Przekąski z grillowaną papryką, awokado i pesto bazyliowym

Składniki:
  • Skorpory czosnkowe
  • świeże papryki czerwone
  • dojrzałe awokado
  • garść orzeszków piniowych
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • 2 garści świeżej bazylii
  • parmezan
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Z papryk wydrąż gniazda nasienne i pokrój w plastry, a następnie ugrilluj.
  2. Na Skorporach ułóż ugrillowane plastry papryki i kawałki awokado.
  3. Orzeszki piniowe lekko podpraż , a następnie zblenduj z oliwą i świeżą bazylią.
  4. Powstałym pesto skrop Skorpory i posyp płatkami parmezanu.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.