Podwójne tosty zapieczone z serem mimolette

                                                                    Składniki:  

  • Sucharki extra delikatesowe
  • 150 g sera mimolette
  • 150 g szynki długodojrzewającej
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka pasty miso
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Pieprz
  • 4 pomidory
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
  • Oliwa
  •  

Przygotowanie:

  1. Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  2. Pieczarki pokroić, podsmażyć wraz z cebulą. Dodać miso, sos sojowy, doprawić pieprzem i całość smażyć jeszcze 5 minut.
  3. Na połowę sucharków wyłożyć ser mimolette, szynkę i pieczarki, przykryć pozostałą resztą sucharków.
  4. Skropić oliwą, wstawić do piekarnika i piec w temp. 190C przez około 15-20 minut (na złoty kolor). Podawać na ciepło z salsą z pomidorów.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.