Pieczone jabłka z nadzieniem z sucharków i bakalii

                                                                    Składniki:  

  • 4 jabłka
  • 70g Sucharków bez dodatku cukrów
  • 70g rodzynek
  • 50g orzechów włoskich
  • 50g migdałów w płatkach
  • około 170g płynnego miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • jogurt naturalny do podania

Przygotowanie:

  1. Sucharki pokruszyć, dodać bakalie i miód wymieszać.

  2. Jabłka przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne, ułożyć na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec około 15 minut.

  3. Wyjąć, nałożyć masę z sucharków i bakalii, zapiec jeszcze przez około 5 minut.

  4. Podawać na ciepło z jogurtem naturalnym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.