Pieczona feta z winogronem

                                                                    Składniki:  

  • 200 g sera feta
  • około 500 g winogrona różowego
  • około 50 g orzechów pekan
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • Sucharki z rodzynkami

Przygotowanie:

  1. Ser feta ułożyć w brytfance do pieczenia wraz z winogronem.
  2. Skropić oliwą, doprawić pieprzem, dodać czosnek w plasterkach.
  3. Piec w temp. 190°C przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika, posypać pekanami.
  4. Podawać z sucharkami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji