Pasztet z cukinii Składniki: 1 kg warzyw z rosołu/bulionu200 g kaszy jaglanejokoło 50 g suszonych pomidorów5 Sucharków z mąką pełnoziarnistą1 jajko1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej½ łyżeczki papryki w proszku ostrejsól, pieprzopcjonalnie natka pietruszki Przygotowanie:Ugotowane warzywa rozgnieść widelcem.Kaszę jaglaną ugotować, dodać do warzyw wraz z pokruszonymi sucharkami, jajkiem, pokrojonymi suszonymi pomidorami i przyprawami.Wymieszać masę, przełożyć do formy keksowej, piec w temp. 180°C przez około 50 minut.Kroić po ostudzeniu. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TOSTY A’LA PIZZA NOWOJORSKANastępny wpisNastępne WYPIEKAMY DLA DOBRA PLANETY🌍