Owsianka z grillowanymi brzoskwiniami, masłem orzechowym i chrupką posypką z sucharków Składniki:2/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych (rozdrobnionych)1 ½ szklanki mleka (roślinnego lub krowiego)1 szklanka jogurtu naturalnego1-2 łyżki masła orzechowego1-2 brzoskwinie1 łyżeczka masła3-4 Sucharki z rodzynkamiszczypta soli Przygotowanie:Płatki wsypać do garnka, dodać sól, wlać mleko, doprowadzić do wrzenia, zdjąć garnek z ognia i zostawić do napęcznienia na około 10 minut.Na patelni grillowej rozpuścić masło, usmażyć pokrojone w plastry brzoskwinie.Na tę samą patelnię z pozostałościami masła wsypać pokruszone Sucharki z rodzynkami, podsmażyć około 1 minutę, aż lekko się zrumienią.Owsiankę wyłożyć na talerz, dodać jogurt, masło orzechowe, ułożyć grillowane brzoskwinie i posypać posypką z Sucharków. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CZEKOLADOWY PUDDING Z TAPIOKI Z BANANEM, BORÓWKAMI I MASŁEM ORZECHOWYMNastępny wpisNastępne FIT BATONY NA SPODZIE Z BISZKOPTÓW Z CZEKOLADĄ Z DAKTYLI I ORZECHAMI