Naleśnikowe sakiewkiz jabłkami panierowane z bułce tartej i cynamonie Składniki: Ciasto:2 szklanki mąki pszennejOkoło 2 szklanki mlekaOkoło 1 – 1 ½ szklanki wody gazowanej2 jajka2 łyżki oliwySzczypta cukruSzczypta soliOlej do smażeniaFarsz:4-5 sztuk dojrzałych, miękkich jabłek1 czubata łyżeczka cynamonuOkoło ½ szklanki cukru trzcinowegoPosypka:½ szklanki Bułki Tartej Wrocławskiej Bio½ szklanki cukru trzcinowego1-2 łyżeczki cynamonuOkoło 50 g masła Przygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą, odstawić na 15 minut.Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Dodać cukier i cynamon i całość dusić na wolnym ogniu, aż jabłka się rozpadną.Masło rozpuścić na patelni, dodać Bułkę Tartą Wrocławską Bio, podsmażyć aż bułka się zrumieni. Dodać cynamon i cukier, wymieszać, ostudzić.Z przygotowanego ciasta smażyć naleśniki, smarować jabłkami, zwijać tak, jak krokiety i jeszcze gorące obsypać w cynamonowej posypce. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KANAPECZKI Z CHRZANOWYM SERKIEM, PIECZONĄ DYNIĄ I PESTKAMI GRANATUNastępny wpisNastępne NOWE SUCHARKI Z DODATKIEM OLEJU RZEPAKOWEGO. JUŻ NIEDŁUGO W SKLEPACH