Najlepsze mochi Składniki150 g mąki mochiko60 g cukru pudru200 g wodymąka ziemniaczana do formowaniabarwniki spożywcze w kolorze żółtym i błękitnymopakowanie Tostersdo nadziania: krem czekoladowy lub masło orzechowe Przygotowanie:Mąkę michiko, cukier puder i wodę umieścić w misce i ustawić ją na garnku z gotującą się wodą.Gotować na parze około 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze bardziej przeźroczystego koloru.Podzielić ją na dwie części, dodać barwniki, wymieszać.Na papier do pieczenia wysypać grubą warstwę mąki ziemniaczanej, wyłożyć masę, rozpłaszczyć/rozwałkować na placek. Wstawić do lodówki na 30 minut.Następnie uformować kulki nadziewając je np. kremem czekoladowym, masłem orzechowym itp. (schłodzone)Tostersy posiekać w malakserze na drobną posypkę. Obtoczyć w niej kulki mochi. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z BOBEMNastępny wpisNastępne KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u