Najlepsze mochi

   Składniki

  • 150 g mąki mochiko
  • 60 g cukru pudru
  • 200 g wody
  • mąka ziemniaczana do formowania
  • barwniki spożywcze w kolorze żółtym i błękitnym
  • opakowanie Tosters
  • do nadziania: krem czekoladowy lub masło orzechowe

Przygotowanie:

  1. Mąkę michiko, cukier puder i wodę umieścić w misce i ustawić ją na garnku z gotującą się wodą.
  2. Gotować na parze około 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze bardziej przeźroczystego koloru.
  3. Podzielić ją na dwie części, dodać barwniki, wymieszać.
  4. Na papier do pieczenia wysypać grubą warstwę mąki ziemniaczanej, wyłożyć masę, rozpłaszczyć/rozwałkować na placek. Wstawić do lodówki na 30 minut.
  5. Następnie uformować kulki nadziewając je np. kremem czekoladowym, masłem orzechowym itp. (schłodzone)
  6. Tostersy posiekać w malakserze na drobną posypkę. Obtoczyć w niej kulki mochi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.