Mini tartaletki czekoladowe z malinami i białą czekoladą

                                                                    Składniki:  

Spód

  • opakowanie Sucharków z rodzynkami
  • 100g masła
  • 100g gorzkiej czekolady

Krem

  • 250g serka mascarpone
  • 400g śmietany 36%
  • 100g czekolady białej
  • 50g czekolady mlecznej
  • 500g świeżych malin
  • 2-3 kostki białej czekolady do posypania
  • mięta

Przygotowanie:

  1. W malakserze rozdrobnić sucharki na drobno.
  2. W garnuszku rozpuścić masło z czekoladą gorzką do połączenia składników.
  3. Dodać okruszki z sucharków i całość porządnie wymieszać.
  4. Foremki do mini tart wyłożyć folią a następnie rozłożyć całą masę równomiernie na spód i boki. Schłodzić min 3h w lodówce.
  5. Czekoladę białą i mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej.
  6. Stopniowo dodawać śmietanę i mascarpone. Wymieszać do połączenia.
  7. Całość przełożyć do misy miksera i ubić na puszysty krem. Rozdzielić na schłodzone spody.
  8. Udekorować malinami oraz startą czekoladą i miętą.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.