Mięsne pulpeciki ze Skorporami pszennymi w kolorowym sezamie

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
  • Skorpory pszenne
  • 1 jajko
  • pół szklanki czarnego sezamu
  • pół szklanki białego sezamu
  • pół szklanki jogurtu greckiego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Skorpory zalej wodą, a następnie odsącz i dodaj do mięsa wraz z jajkiem, solą i pieprzem.
  2. Wyrób mięsną masę, a następnie uformuj z niej kulki.
  3. Każdą kulkę obtocz w mieszance dwóch rodzajów sezamu, po czym usmaż w głębokim oleju (około 7 minut).
  4. Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, dopraw solą oraz pieprzem i podawaj wraz z usmażonymi kulkami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.