Sałatka z roszponką, rzodkiewką i łososiem

                                                                    Składniki:  

  • 400 g filetu z łososia
  • Roszponka
  • 1 zielony ogórek
  • 5-6 rzodkiewek
  • 1 awokado
  • 200 ml gęstego jogurtu
  • Sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek suszony
  • Grzanki ziołowe

Przygotowanie:

  1. Filet z łososia doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni na złoty kolor. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Roszponkę rozłożyć na talerzu, ułożyć rzodkiewkę i ogórek pokrojone w plastry. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Awokado z jogurtem zmiksować blednerem, doprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i sokiem z cytryny.
  4. Na sałatkę położyć usmażony filet z łososia, dodać dip awokado, posypać obficie Grzankami ziołowymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.