Kubuś Puchatek🍯 SkładnikiMus owocowy:200 g miąższu z brzoskwiń200 g miąższu z mango200 g dżemu brzoskwiniowego100 g cukru3 łyżki żelatyny2/3 szklanki gorącej wodyKrem z mango (na wierzch):1 budyń waniliowy200 ml mleka krowiego lub roślinnego150 g cukru50 g masła100 g musu z mangoDodatkowo:2 opakowania Biszkoptówczekolada deserowa do ozdobieniamleko krowie lub roślinne do nasączenia biszkoptów Przygotowanie:Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wymieszać wszystkie pozostałe składniki, połączyć z żelatyną.Biszkopty moczyć w mleku, ułożyć warstwę na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać część musu owocowego.Ułożyć warstwę Biszkoptów, powtórzyć do skończenia składników.Schłodzić w lodówce, do całkowitego stężenia musu.Budyń ugotować na mleku z cukrem, ostudzić. Zmiksować z masłem i musem mango.Wyjąć ciasto z tortownicy, wierzch i boki posmarować grubą warstwą kremu z mango.Udekorować buzię Kubusia Puchatka czekoladą, z biszkoptów zrobić uszka. Schłodzić. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GUMI CIASTO Z JAGODAMI🫐Następny wpisNastępne CIASTO PAPA SMERF🔵🍄