Kubuś Puchatek🍯

   Składniki

Mus owocowy:

  • 200 g miąższu z brzoskwiń
  • 200 g miąższu z mango
  • 200 g dżemu brzoskwiniowego
  • 100 g cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 2/3 szklanki gorącej wody

Krem z mango (na wierzch):

  • 1 budyń waniliowy
  • 200 ml mleka krowiego lub roślinnego
  • 150 g cukru
  • 50 g masła
  • 100 g musu z mango

Dodatkowo:

  • 2 opakowania Biszkoptów
  • czekolada deserowa do ozdobienia
  • mleko krowie lub roślinne do nasączenia biszkoptów

 

 

Przygotowanie:

  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wymieszać wszystkie pozostałe składniki, połączyć z żelatyną.
  2. Biszkopty moczyć w mleku, ułożyć warstwę na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać część musu owocowego.
  3. Ułożyć warstwę Biszkoptów, powtórzyć do skończenia składników.
  4. Schłodzić w lodówce, do całkowitego stężenia musu.
  5. Budyń ugotować na mleku z cukrem, ostudzić. Zmiksować z masłem i musem mango.
  6. Wyjąć ciasto z tortownicy, wierzch i boki posmarować grubą warstwą kremu z mango.
  7. Udekorować buzię Kubusia Puchatka czekoladą, z biszkoptów zrobić uszka. Schłodzić.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.