Kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem Składniki:Ciasto:200 g mąki krupczatki100 g masła60 g cukru pudru1 jajko1 żółtko1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:400 g truskawek3-4 gałązki rabarbaru40 g cukru trzcinowego3 łyżki Bułki Tartej WrocławskiejKruszonka:80 g bułki tartej60 g masła2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:Ze składników na ciasta zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez 40 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Posypać ciasto 3 łyżkami Bułki Tartej Wrocławskiej.Truskawki i rabarbar pokroić w kawałki. Wymieszać z cukrem trzcinowym. Wyłożyć na ciasto.Bułkę Tartą Wrocławską, masło i cukier rozetrzeć w palcach, tworząc kruszonkę. Posypać wierzch ciasta.Piec w temp. 180ºC przez około 45 minut (na złoty kolor). POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z POMIDORAMI I GRZANKAMI PSZENNYMINastępny wpisNastępne CHŁODNIK RZODKIEWKOWY