Kotlet schabowy z sosem aioli SkładnikiKotlety:500 g schabu bez kości½ szklanki mąki pszennej2 jajka1 szklanka Bułki tartej wrocławskiejsól, pieprz do smakuolej do smażeniaPuree z kalafiora:główka kalafiora2 łyżki masłasól, pieprz biały, czosnek granulowany, sok z cytryny do smakuSos aioli:½ szklanki gęstego jogurtu naturalnego4 łyżki majonezusok z ½ cytryny3 łyżeczki pieprzu cytrynowego3 ząbki czosnkuogórki konserwoweopcjonalnie kiełki słonecznikaSałatka:roszponkaposiekana sałata lodowaogórek pokrojony w słupkisól, pieprz, sok z cytryny, oliwa do smaku Przygotowanie:Schab pokroić na kotlety, każdy bardzo cienko rozbić. Doprawić solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku, a na koniec w Bułce tartej wrocławskiej. Smażyć na oleju na złoty kolor.Ugotować kalafior i zblendować z pozostałymi składnikami.Wymieszać składniki na sos aioli. Ogórki pokroić w kostkę.Wymieszać składniki na sałatkę i nałożyć do salaterki.Na talerz nałożyć puree z kalafiora, ułożyć usmażone kotlety schabowe, na wierzch nałożyć sos aioli, posypać ogórkami i dodać kiełki słonecznika.Podawać z sałatką. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CHICKEN BOXNastępny wpisNastępne SZYBKA TARTA Z OWOCAMI