Kokosowa panna cotta

                                                                    Składniki:  

  • 500 ml gęstego jogurtu
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 150 g cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody
  • 1 ananas
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • Kokos w płatkach do dekoracji
  • Grzanki pszenne

Przygotowanie:

  1. Jogurt, mleczko kokosowe i cukier puder wymieszać.
  2. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  3. Przełożyć masę do kokilek lub niedużych szklanek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  4. Ananas pokroić w półplasterki. Na patelni grillowej rozpuścić masło, ułożyć plasterki ananasa. Posypać cukrem. Smażyć, aż się skarmelizuje.
  5. Gdy panna cotta całkowicie stężeje wyjąć ją ze szklanek, przełożyć na talerzyki.
  6. Obok położyć plastry ananasa. Posypać grzankami i płatkami kokosa.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.