Keto burger

   Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego lub wołowego
  • 2 łyżki Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 1 jajko
  • 2-3 plastry pomidora
  • 1-2 liście sałaty masłowej
  • 2-3 plasterki czerwonej cebuli
  • ½ awokado (+ sól i sok z cytryny)
  • 2 łyżki musztardy + 1 łyżeczka soku z cytryny + kawałek posiekanej papryczki chilli (lub papryka w proszku ostra)
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

Przygotowanie:

  1. Mięso dodać do miski, wsypać Bułkę Tartą Wrocławską, dodać jajko i doprawić przyprawami. Wyrobić, po czym uformować dwa kotlety. Usmażyć je.
  2. Na jednym z nich ułożyć kolejno: sałatę, pomidora, cebulę, kawałki awokado (posolone i skropione sokiem z cytryny).
  3. Drugi burger posmarować musztardą wymieszaną z przyprawami, położyć na wierzch „kanapki”.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji