Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić.
Masło zmiksować na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, zmiksować. Na koniec dodać pastę pistacjową, zmiksować. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypać jedno opakowanie Groszku ptysiowego. Wyłożyć krem pistacjowy, wsypać drugie opakowanie Groszku ptysiowego, wyrównać. Wierzch oprószyć cukrem pudrem i udekorować truskawkami.
Odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji