Kanapki z surówką z czerwonej kapusty i kiełbaskami w sosie pomidorowym

Składniki:
  • 10 sztuk Sucharków Extra Delikatesowych 
  • 200 g cienkich kiełbasek typu frankfurterki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 cebule
  • 200 g czerwonej kapusty
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę cienko poszatkować, dodać do niej sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać.
  2. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej. Dodać ponacinane kiełbaski. Podsmażyć 2-3 minuty. Dodać cebulę, smażyć około 7 minut, aż lekko się skarmelizuje.
  3. Wówczas dodać pomidory w puszce, doprawić solą i pieprzem, gotować, aż powstanie dość gęsty sos (około 20 minut).
  4. Sucharki podgrzać w nagrzanym piekarniku (3-4 minuty w 200ºC lub na suchej, rozgrzanej patelni).
  5. Położyć na nie porcję czerwonej kapusty. Na wierzchu położyć po kiełbasce z sosem pomidorowym. Podawać na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.