Kanapeczki z pastą z łososia i szparagami

Składniki:
  • 10-12 sztuk Skorporów pomidorowych z ziołami i czosnkiem
  • pęczek zielonych szparagów
  • 100 g wędzonego łososia
  • 150 g kremowego serka
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Szparagi ugotować na parze.
  2. Serek i łososia doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i zmiksować blenderem na gładką pastę (kawałek łososia można zostawić do dekoracji).
  3. Skorpory pomidorowe posmarować pastą, na wierzch położyć ugotowane szparagi i ewentualnie udekorować łososiem lub zieleniną, np. natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.