Kanapeczki z choinkami z cukinii

                                                                    Składniki:  

  • 8 sztuk Sucharków bez dodatku cukrów
  • 2 małe cukinie
  • 1 mango
  • 100 g zielonego groszku mrożonego
  • 200 g gęstego jogurtu
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Wykałaczki

Przygotowanie:

  1. Groszek ugotować. Mango obrać, pokroić na plastry i wyciąć (np. za pomocą małych foremek) gwiazdki.
  2. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
  3. Cukinię za pomocą obieraczki pokroić w cienkie paski. Z miąższu wyciąć także około 8 kwadracików na podstawę choinek.
  4. Na suchej patelni zblanszować paski cukinii przez około 30 sekund. Kwadraty zblanszować nieco dłużej (około 1 minuty, powinny tylko delikatnie zmięknąć).
  5. Sucharki posmarować grubą warstwą jogurtu. Ułożyć podstawy choinek. Plastry cukinii ułożyć na kształt choinek, nadziać na wykałaczkę wraz z gwiazdkami z mango i wbić w podstawki z cukinii. Pomiędzy warstwy cukinii włożyć zielony groszek.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.