Jajka faszerowane pod kołderką z bułki tartej Składniki: 10 jajek L 200g pieczarek Pęczek natki pietruszki 6 łyżek oleju rzepakowego 5 łyżek Bułki Tartej Wrocławskiej sól i pieprz rzeżucha Przygotowanie:Jaja ugotować na twardo i ostudzić.Pieczarki posiekać w drobną kostkę i na suchej nagrzanej patelni podsmażyć do odparowania nadmiaru wody.Jaja przekroić na pół wraz ze skorupkami. Wydrążyć zawartość i pokroić w drobną kostkę.Dodać 3 łyżki oleju, posiekane jaja oraz przyprawy na patelnie z pieczarkami. Chwilkę podsmażyć a następnie nadziać skorupki jaj.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Jaja posypać obficie bułką tartą i energicznym ruchem przewrócić na gorący tłuszcz.Smażyć kilka minut do mocnego zarumienienia. Z patelni najlepiej ściągać je łopatką. Pamietajmy, że trzeba być szybkim aby jaja się nie rozsypały.Udekorować rzeżuchą i smacznego! POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KLUSKI LENIWENastępny wpisNastępne MINI TARTALETKI CZEKOLADOWE Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ