Jajka faszerowane pod kołderką z bułki tartej

                                                                    Składniki:  

  • 10 jajek L
  •        200g pieczarek
  •        Pęczek natki pietruszki
  •       6 łyżek oleju rzepakowego
  •       5 łyżek Bułki Tartej Wrocławskiej
  •       sól i pieprz
  •       rzeżucha 

Przygotowanie:

  1. Jaja ugotować na twardo i ostudzić.
  2. Pieczarki posiekać w drobną kostkę i na suchej nagrzanej patelni podsmażyć do odparowania nadmiaru wody.
  3. Jaja przekroić na pół wraz ze skorupkami. Wydrążyć zawartość i pokroić w drobną kostkę.
  4. Dodać 3 łyżki oleju, posiekane jaja oraz przyprawy na patelnie z pieczarkami. Chwilkę podsmażyć a następnie nadziać skorupki jaj.
  5. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Jaja posypać obficie bułką tartą i energicznym ruchem przewrócić na gorący tłuszcz.
  6. Smażyć kilka minut do mocnego zarumienienia. Z patelni najlepiej ściągać je łopatką. Pamietajmy, że trzeba być szybkim aby jaja się nie rozsypały.
  7. Udekorować rzeżuchą i smacznego!

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.