Fit szarlotka bez pieczenia na biszkoptach Składniki: 50 g Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów1 ½ – 2 kg słodkich jabłek50 g żelatyny + 200 ml gorącej wody do rozpuszczeniaSkyr lub serek homogenizowany naturalnyOpcjonalnie: ksylitolCynamon Przygotowanie:Jabłka obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, smażyć na wolnym ogniu aż się rozpadną. Można dosłodzić ksylitolem (w zależności od rodzaju jabłek).Zdjąć z ognia, dodać cynamon i rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wymieszać, ostudzić. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć warstwę biszkoptów, następnie rozłożyć ostudzoną masę jabłkową.Wstawić do lodówki do stężenia na około godzinę.Wyjąć, na wierzchu rozsmarować skyr lub serek, oprószyć cynamonem. DESER NA WALENTYNKI GALARETKOWIEC SZARLOTKA NA BISZKOPTACH WROCŁAWSKICH BEZ DODATKU CUKRÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SERNIK NA ZIMNO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄNastępny wpisNastępne ZUPA KREM Z CEBULI Z GROSZKIEM PTYSIOWYM