Fit szarlotka bez pieczenia na biszkoptach

                                                                    Składniki:  

   

  • 50 g Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów
  • 1 ½ – 2 kg słodkich jabłek
  • 50 g żelatyny + 200 ml gorącej wody do rozpuszczenia
  • Skyr lub serek homogenizowany naturalny
  • Opcjonalnie: ksylitol
  • Cynamon

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, smażyć na wolnym ogniu aż się rozpadną. Można dosłodzić ksylitolem (w zależności od rodzaju jabłek).
  2. Zdjąć z ognia, dodać cynamon i rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wymieszać, ostudzić. 
  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć warstwę biszkoptów, następnie rozłożyć ostudzoną masę jabłkową.
  4. Wstawić do lodówki do stężenia na około godzinę.
  5. Wyjąć, na wierzchu rozsmarować skyr lub serek, oprószyć cynamonem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.