Fit deser warstwowy z kremem piernikowym

                                                                    Składniki: 

  • Paczka Biszkoptów bez dodatku cukrów
  • 500 ml gęstego jogurtu
  • Opakowanie przyprawy do piernika lub własna mieszanka: 
    cynamonu, kardamonu, zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, anyżu i imbiru
  • Około 2-3 łyżki ksylitolu
  • 2 pomarańcze

 

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszać z ksylitolem i przyprawą do piernika.
  2. Jedną pomarańczę obrać, wyciąć cząstki. Z drugiej wycisnąć sok.
  3. Do pucharków nałożyć warstwę lekko pokruszonych biszkoptów, skropić obficie sokiem pomarańczowym. Nałożyć warstwę kremu. Ponownie warstwę biszkoptów skropionych sokiem i krem.
  4. Na wierzchu ułożyć cząstki pomarańczy. Można udekorować laskami cynamonu.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.