Fit batony na spodzie z biszkoptów z czekoladą z daktyli i orzechami

Składniki:  

·         400 g daktyli

·         250 ml mleka (krowiego lub roślinnego)

·         3 łyżki kakao

·         100 g mleka w proszku

·         około 150 g orzeszków ziemnych lekko posiekanych 

·         1 paczka Biszkoptów bez dodatku cukrów

·         80-100 g gorzkiej czekolady + ½ łyżeczki oleju kokosowego 

Przygotowanie:

  1. Daktyle przełożyć do garnka, zalać mlekiem, zagotować.  Odstawić na 10 minut. 
  2. Następnie dodać mleko w proszku, kakao, wymieszać i ponownie zagotować. Gorące zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać lekko posiekane orzechy, wymieszać.
  3. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć warstwę biszkoptów, następnie wyłożyć masę czekoladową, wyrównać. Wierzch polać czekoladą rozpuszczoną z olejem kokosowym.
  4. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc) do stężenia. Następnie wyjąć z blaszki, pokroić na batony. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.