Donuty z Tostersami

   Składniki

Ciasto:

  • 150 g mąki pszennej
  • 130 g roztopionego masła
  • 100 g mleka
  • 100 g cukru
  • 2 opakowania Tosters
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • lukier w kolorze turkusowym
  • żółta, cukrowa posypka
  • jadalny brokat

Przygotowanie:

  1. Tostersy bardzo drobno pokruszyć (można zmiksować).
  2. Wszystkie mokre składniki umieścić w misce, wymieszać rózgą kuchenną.
  3. Wsypać suche składniki, wymieszać. Wylać ciasto do foremek na donuty.
  4. Piec w temp. 180°C przez około 25 minut. Ostudzić.
  5. Polać lukrem i udekorować posypką i brokatem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.