Domek Baby Jagi

   Składniki

  • 1 opakowanie Biszkoptów wrocławskich
  • 250 ml mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g kakao
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 200 g czekolady deserowej
  • 100 g czekolady ruby (lub białej i kilka kropel czerwonego barwnika)
  • liofilizowana żurawina do dekoracji

Przygotowanie

  1. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, wymieszać. Połączyć delikatnie z serkiem mascarpone, dodać kakao, wymieszać.
  2. Biszkopty rozłożyć na papierze do pieczenia układając z nich prostokąt (uprzednio namoczyć je w mleku). Na warstwę biszkoptów nałożyć krem, na środek wsypać suszoną żurawinę (lub rodzynki, orzechy itp.).
  3. Złożyć w trójkąt składając boki papieru do pieczenia na siebie. Schłodzić.
  4. Wierzch polać roztopioną czekoladą gorzką i strużkami czekolady ruby (lub białej z dodatkiem barwnika), oprószyć liofilizowaną żurawiną.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.