Dip serowo-ziemniaczany

                                                                    Składniki:  

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g sera topionego
  • 50 g startego parmezanu
  • 100 g wędzonego boczku w plastrach
  • cebula dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Sucharki z mąką pełnoziarnistą do podania

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie zblendować wraz z cebulą i czosnkiem.
  2. Dodać topiony ser, parmezan, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki.
  3. Boczek pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni na chrupko.
  4. Położyć na wierzchu dipu. Całość posypać posiekaną dymką.
  5. Podawać z Sucharkami z mąką pełnoziarnistą.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.