Czekoladowy pudding z tapioki z bananem, borówkami i masłem orzechowym

Składniki:
  • 2 opakowania Mamutków
  • 2/3 szklanki tapioki
  • 40 g czekolady deserowej
  • 3-4 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1-2 banany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g borówek

Przygotowanie:

  1. Tapiokę opłukać, zalać 1 ½ szklanki wody, odstawić na 30 minut. Następnie zagotować i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż kuleczki tapioki staną się szkliste. Dodać do niej pokruszoną czekoladę, wymieszać.
  2. Odstawić do ostygnięcia, następnie dodać miód, wymieszać.
  3. Na dno pucharków wyłożyć warstwę Mamutków.
  4. Następnie wyłożyć ostudzony pudding, masło orzechowe, pokrojone w plastry i skropione sokiem z cytryny banany oraz borówki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.