Ciasto z tostów

   Składniki

  • 8 paczek Tosters
  • 500 ml mleka
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 1 budyn czekoladowy
  • 1 czekolada deserowa
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • owoce do dekoracji, np. truskawki, borówki

Przygotowanie

  1. Szklankę mleka wymieszać z budyniem i kakao. Pozostałe zagotować wraz z cukrem. Dodać budyń, wymieszać, zagotować, ostudzić.
  2. Masło zmiksować, dodawać stopniowo zimny budyn, miksując. Na koniec dodać szczyptę soli i posiekaną czekoladę.
  3. Dno kwadratowej blaszki do pieczenia wyłożyć Tostersami, nałożyć połowę kremu, przełożyć Tostersami, nałożyć pozostały krem i ostatnią warstwę Tosters. Schłodzić w lodówce.
  4. Wyjąć z blaszki, boki ciasta obłożyć Tostersami i przewiązać wstążką.
  5. Na wierzch ciasta nałożyć świeże owoce.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.