Chrupkie napoleonki

   Składniki

  • 500 ml mleka
  • 200 g masła
  • 120 g cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 120 g cukru pudru
  • 1 opakowanie Sucharków extra delikatesowych

Przygotowanie

  1. Ugotować budyń wraz z cukrem. Ostudzić. Masło zmiksować z budyniem na krem.
  2. Kremówkę ubić, dodać cukier puder, wymieszać.
  3. Na blaszce wyłożyć warstwę sucharków, nałożyć krem budyniowy, następnie ubitą kremówkę. Na wierzch wyłożyć warstwę sucharków, oprószyć cukrem pudrem.
  4. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na kremówki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.