Cake popsy

                                                                    Składniki:  

  • Ciasto:

    • 2 opakowania Mamutków
    • 200 g serka mascarpone
    • 50 g maki migdałowej
    • 2-3 łyżki gęstego masła orzechowego
    • 200 g roztopionej, białej czekolady
    • 70 g cukru pudru
    • szczypta soli
  • Kruszonka:

    • 1 białko
    • 250 g cukru pudru
    • kilka kropel kolorowych barwników spożywczych
    • cukrowe posypki

Przygotowanie:

  1. Mamutki bardzo drobno pokruszyć (najlepiej zmielić). Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać. Wstawić masę do lodówki, aby nieco stężała.
  2. Uformować okrągłe kulki, nadziać je na papierowe słomki. Wstawić do lodówki, aby się schłodziły.
  3. Białko wymieszać z cukrem pudrem, podzielić na 2-3 części, do każdej dodać inny kolor barwnika.
  4. Zanurzyć cake popsy i posypać cukrowymi posypkami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji