Cake popsy

                                                                    Składniki:  

  • Ciasto:

    • 2 opakowania Mamutków
    • 200 g serka mascarpone
    • 50 g maki migdałowej
    • 2-3 łyżki gęstego masła orzechowego
    • 200 g roztopionej, białej czekolady
    • 70 g cukru pudru
    • szczypta soli
  • Kruszonka:

    • 1 białko
    • 250 g cukru pudru
    • kilka kropel kolorowych barwników spożywczych
    • cukrowe posypki

Przygotowanie:

  1. Mamutki bardzo drobno pokruszyć (najlepiej zmielić). Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać. Wstawić masę do lodówki, aby nieco stężała.
  2. Uformować okrągłe kulki, nadziać je na papierowe słomki. Wstawić do lodówki, aby się schłodziły.
  3. Białko wymieszać z cukrem pudrem, podzielić na 2-3 części, do każdej dodać inny kolor barwnika.
  4. Zanurzyć cake popsy i posypać cukrowymi posypkami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.