Burgery z fasoli Składniki: 1 ząbek czosnkumała cebula50 g płatków owsianych1 puszka czerwonej fasoli1/2 łyżeczka chili1 łyżeczka kuminu rzymskiego1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzu3 łyżki Bułki tartej wrocławskiej Sos:1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzuząbek czosnku1 łyżka ketchupu1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka majonezuSól i pieprz Przygotowanie:Cebulę kroimy kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.Dodajemy płatki owsiane i fasolę i blendujemy.Dodajemy przyprawy i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.Z powstałej masy formujemy 4 kotlety. Możemy je usmażyć bądź upiec w piekarniku. Sos:Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Bułkę przekrajamy na pół, smarujemy sosem, układamy kolejno sałatkę, kotleta warzywnego, cebulę czerwoną, zielonego ogórka, pomidora, sałatę i kotleta, odrobina sosu na górę i przykrywamy bułką. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni JAJECZNICA Z KURKAMI NA SUCHARKACHNastępny wpisNastępne SUCHARKI Z PASTĄ ŚRÓDZIEMNOMORSKĄ