Bułeczki z musem jabłkowym

                                                                    Składniki:  

  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 100 g cukru trzcinowego
  • około 50 g migdałów w płatkach
  • gęsty jogurt do podania
  • Chrupiące bułeczki pszenne

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
  2. W garnku rozpuścić masło, dodać jabłka, wsypać cukier.
  3. Dusić pod przykryciem około 30-40 minut aż jabłka zmiękną i się rozpadną. Dodać cynamon, wymieszać.
  4. Migdały zblanszować na suchej patelni.
  5. Na Chrupiące bułeczki nałożyć mus jabłkowy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, zapiekać około 7 minut.
  6. Wyjąć, nałożyć jogurt, posypać migdałami w płatkach.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.