Biała zupa z kalafiora Składniki:1kg kalafiora 500g ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 łyżki oliwySól i pieprz 1,5l bulionu warzywnego 200g śmietanki 30%Grzanki czosnkowe 50g sera gorgonzola Przygotowanie:Cebule i czosnek pokroić. Podsmażyć na oliwie na średnim ogniu kilka minut z solą i pieprzem. Kalafiora i ziemniaki pokroić w podobnej wielkości bryłki. Do garnka dodać warzywa oraz bulion. Gotować do miękkości warzyw. Gdy wszystko jest już bardzo miękkie zmiksować całość na gładko.Odstawić z ognia. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Cały czas należy miksować zupę. Przełożyć do miseczek. Posypać serem oraz grzankami. DESER NA WALENTYNKI GALARETKOWIEC SZARLOTKA NA BISZKOPTACH WROCŁAWSKICH BEZ DODATKU CUKRÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BAJADERKI CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWENastępny wpisNastępne SAŁATKA Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, FETĄ ORAZ GRANATEM