Batony brownie z Mamutkami SkładnikiBrownie:150 g masła200 g czekolady120 g cukru trzcinowego4 płaskie łyżki mąki pszennej1 łyżka kakao50 g Mamutków2 jajkaszczypta soli Dodatkowo:150 g czekolady gorzkiej1 łyżeczka masła3 łyżki śmietanki 30%Posiekane orzechy lub wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie:Masło, czekoladę i cukier umieścić w rondelku, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia. Ostudzić.Wbić jajka, dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem, doprawić solą, wymieszać.Na koniec wsypać Mamutki, wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp. 180C przez około 25 minut. Wyjąć, ostudzić.Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i masłem.Pokroić na podłużne batony, polać czekoladą, posypać orzechami lub czekoladą. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SZYBKA TARTA Z OWOCAMINastępny wpisNastępne DONUTY Z TOSTERSAMI