Bananowe batoniki🍌🐵

   Składniki

  • 4 banany
  • 300 g orzechów (np. mieszanki migdałów i arachidowych)
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 2 opakowania Mamutków
  • 150 g czekolady deserowej
  • posiekane orzechy do dekoracji

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieść widelcem, wbić jajka, dodać miód, masło, wymieszać.
  2. Dodać orzechy i Mamutki, wymieszać, przełożyć masę na prostokatną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Wyrównać, piec w temp. 170 °C przez około 20 minut (na złoty kolor). Ostudzić.
  4. Polać roztopioną czekoladą, posypać posiekanymi orzechami. Pokroić na batony.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.