Bajaderki czekoladowo-śliwkowe Składniki: 200g Bułki Tartej Wrocławskiej60g masła40g miodu2 łyżki kakao100g gorzkiej czekolady150g powideł śliwkowych150g mleka10g oleju kokosowegoulubiona posypka Przygotowanie:1. Do garnuszka dodać masło, miód, kakao, 40g czekolady, powidła oraz mleko. 2. Podgrzać do połączenia składników. 3. Do mokrych składników wsypać bułkę tartą i porządnie wymieszać. 4. Z masy uformować kulki wielkości mandarynki5. Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym. Kulki można obtoczyć lub polać polewą. 6. Posypać ulubionymi wiórkami, orzechami czy płatkami róż. DESER NA WALENTYNKI GALARETKOWIEC SZARLOTKA NA BISZKOPTACH WROCŁAWSKICH BEZ DODATKU CUKRÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚNIADANIOWE BUŁECZKI Z JAJECZNICĄ, PIECZARKAMI I BEKONEMNastępny wpisNastępne BIAŁA ZUPA Z KALAFIORA