Bajaderki czekoladowo-śliwkowe

                                                                    Składniki:  

  • 200g Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 60g masła
  • 40g miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 150g powideł śliwkowych
  • 150g mleka
  • 10g oleju kokosowego
  • ulubiona posypka

Przygotowanie:

1.      Do garnuszka dodać masło, miód, kakao, 40g czekolady, powidła oraz mleko. 

2.      Podgrzać do połączenia składników. 

3.      Do mokrych składników wsypać bułkę tartą i porządnie wymieszać. 

4.      Z masy uformować kulki wielkości mandarynki

5.      Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym. Kulki można obtoczyć lub polać polewą.  

6.     Posypać ulubionymi wiórkami, orzechami czy płatkami róż. 

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Más información.