Bajaderki czekoladowo-śliwkowe Składniki: 200g Bułki Tartej Wrocławskiej60g masła40g miodu2 łyżki kakao100g gorzkiej czekolady150g powideł śliwkowych150g mleka10g oleju kokosowegoulubiona posypka Przygotowanie:1. Do garnuszka dodać masło, miód, kakao, 40g czekolady, powidła oraz mleko. 2. Podgrzać do połączenia składników. 3. Do mokrych składników wsypać bułkę tartą i porządnie wymieszać. 4. Z masy uformować kulki wielkości mandarynki5. Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym. Kulki można obtoczyć lub polać polewą. 6. Posypać ulubionymi wiórkami, orzechami czy płatkami róż. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚNIADANIOWE BUŁECZKI Z JAJECZNICĄ, PIECZARKAMI I BEKONEMNastępny wpisNastępne BIAŁA ZUPA Z KALAFIORA