Zupa śmietanowa Składniki: 2 udka z kurczaka3 marchewki½ selera1 pietruszka1 cebula4-5 ziemniaków300 g pieczarek150 ml śmietany 18%oliwasól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, lubczykGroszek ptysiowy Przygotowanie:W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę pokrojoną w pióra, zeszklić, wyjąć z garnka. Włożyć do niego udka z kurczaka, podsmażyć z dwóch stron.Wlać około 1 litr wody, obrane i pokrojone drobno warzywa oraz przyprawy.Gotować na wolnym ogniu około 2-2,5 godziny. Wyjąć mięso, usunąć kości, rozdrobnione mięso dodać z powrotem do zupy.Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na patelni, dodać do zupy.Całość zaprawić śmietaną, zagotować. Podawać z Groszkiem ptysiowym. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KNEDLIKI Z SUCHARKAMI I GULASZEMNastępny wpisNastępne CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKI