Zupa krem z dyni Składniki1 ½ kg miąższu z dyniporcja rosołowa wołowawłoszczyznasok z cytrynysól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek w płatkachDo podania:Groszek ptysiowyburrata, gęsta śmietana itp.natka pietruszki Przygotowanie:Porcję rosołową zalać litrem wody i zagotować.Zebrać z wierzchu szumowiny, dodać przyprawy i włoszczyznę. Całość gotować 3 godziny na wolnym ogniu.Odcedzić bulion, dodać pokrojoną na kawałki dynię. Gotować do miękkości.Zblendować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i przyprawami w razie potrzeby.Nałożyć do miski, podawać z groszkiem ptysiowym i dodatkami. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM Z BATATÓWNastępny wpisNastępne S’MORES