ZUPA KREM Z CUKINII Składniki: mała cebula1 ząbek czosnkuoliwa2 małe cukinie1 łyżeczka bulionu 500 ml wodySól i pieprz 10 g masła40 h serka topionegoGroszek ptysiowyorzechy papryczka chili Przygotowanie:Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy czosnek i smażymy przez kilka minut.Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę i smażymy aż zmięknie. Przekładamy całość do garnka, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę bulionu i gotujemy 20 minut.Po tym czasie dodajemy sol, pieprz, masło i serek topiony.Za pomocą mocnego blendera miksujemy zupę na krem. Dekorujemy papryką, orzechami i groszkiem ptysiowym. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SUCHARKI Z PASTĄ ŚRÓDZIEMNOMORSKĄNastępny wpisNastępne DESER BORÓWKOWY Z KRUSZONKĄ Z SUCHARKÓW