Zupa krem z cebuli z Groszkiem ptysiowym Składniki: 1 kg białej cebuli4 nieduże ziemniaki1 litr bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego120 g serka mascarponeGroszek ptysiowy do podania2 łyżki oliwy1 łyżka masła2 łyżeczki tymiankuSól, pieprz Przygotowanie:Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać cebulę. Smażyć, mieszając, aż stanie się miękka i lekko skarmelizuje.Wówczas przełożyć ją do garnka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać bulion, dodać tymianek. Gotować około 25 minut.Zdjąć z ognia zblendować. Dodać serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.Nałożyć do miseczek, podawać z Groszkiem ptysiowym. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FIT SZARLOTKA BEZ PIECZENIA NA BISZKOPTACHNastępny wpisNastępne CHRUPIĄCE BUŁECZKI POMIDOROWE ZAPIEKANE Z KARMELIZOWANYMI PIECZARKAMI, OLIWKAMI I SEREM