Krem z kalafiora + Krem z buraka Składniki Krem z kalafiora: 700ml bulionu warzywnego 1 szklanka mleka 1 kalafior (około 300g) 2 pokrojone ziemniaki 1 pietruszka mały kawałek selera 1 cebula opalona nad ogniem przyprawy: sól, pieprz biały, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy Krem z buraka: 700 ml bulionu warzywnego 5 upieczonych buraków sok z cytryny przyprawy: sól, pieprz biały, czosnek granulowany Do podania: Duuuże Grzanki cebulowe wędzony twaróg listki bazylii lub natka pietruszki Przygotowanie:Wszystkie składniki na krem z kalafiora wrzucić do garnka, gotować około 20 minut, zblendować.Bulion przeznaczony na krem z buraków zagotować, dodać buraki, przyprawy i zblendować.Wyłożyć na talerz, posypać obficie grzankami z cebuli, pokruszyć twaróg, posypać ziołami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni Tak jest! TOSTERS i linia Duuuże Grzanki nagrodzone „Perłą Rynku”Następny wpisNastępne KREM Z BATATÓW