Zupa cebulowo-pieczarkowa

                                                                    Składniki:  

  • 1 kg cebuli
  • 500 g pieczarek
  • 500 g wołowiny na gulasz
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • Sucharki bez dodatku cukrów
  • Ser cheddar
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać wołowinę, obsmażyć z każdej strony na brązowo. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion, gotować 40 minut na wolnym ogniu, pod przykryciem.
  2. Cebulę posiekać w pióra. Podsmażyć na patelni aż się zeszkli. Doprawić solą, dodać do garnka z mięsem, gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu przez 30 minut.
  3. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na patelni na złoto. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do zupy, wymieszać.
  4. Przełożyć zupę do kokilek do zapiekania. Położyć kilka sucharków z serem cheddar. Całość zapiec w piekarniku, w temp. 190°C przez około 5 minut.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.