Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Dodać parmezan, jajko i mąkę, wymieszać.
Uformować małe, podłużne krokiety. Każdy obtoczyć w panierze z ciecierzycy. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu naciąć na górze, nałożyć pokrojone pomidorki, rukolę i szynkę. Można dodatkowo posypać wierzch parmezanem.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji