Zapiekany Skorpor z pomidorami z mozzarellą i szynką parmeńską

Składniki:
  • Skorpory z pomidorami, czosnkiem i ziołami
  • kilka plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g mozzarelli
  • garść rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • świeże zioła
  • sól

Przygotowanie:

  1. Na każdym skorporze ułóż plaster szynki parmeńskiej.
  2. Następnie nałóż trochę rukoli oraz plaster mozzarelli.
  3. Na wierzchu poukładaj połówki pomidorków.
  4. Całość delikatnie dopraw solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1-2 minuty, aż mozzarella delikatnie się roztopi.
  5. Gotowe zapiekanki podawaj ze świeżymi ziołami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.