Zapiekany Skorpor z pomidorami z mozzarellą i szynką parmeńską

Składniki:
  • Skorpory z pomidorami, czosnkiem i ziołami
  • kilka plastrów szynki parmeńskiej
  • 200 g mozzarelli
  • garść rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • świeże zioła
  • sól

Przygotowanie:

  1. Na każdym skorporze ułóż plaster szynki parmeńskiej.
  2. Następnie nałóż trochę rukoli oraz plaster mozzarelli.
  3. Na wierzchu poukładaj połówki pomidorków.
  4. Całość delikatnie dopraw solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1-2 minuty, aż mozzarella delikatnie się roztopi.
  5. Gotowe zapiekanki podawaj ze świeżymi ziołami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji