Zapiekane jabłka z kruszonką migdałową

Składniki:
  • 4 jabłka
  • 2-3 łyżki masła orzechowego
  • 100 g masła
  • 120 g Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 40 g cukru pudru
  • 100 g migdałów w płatkach

Przygotowanie:

  1. Jabłka przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, a następnie ponacinaj cienkie paseczki na ich skórce.
  2. Bułkę Tartą Wrocławską, masło i cukier puder rozgnieć palcami tworząc kruszonkę.
  3. Posyp nią jabłka. Następnie posyp migdałami w płatkach, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec około 20-30 minut.
  4. Po wyjęciu z piekarnika polej masłem orzechowym.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji