Wytrawne gofry z ricottą, łososiem i Grzankami czosnkowymi

Składniki:
  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • ćwierć szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g ricotty
  • 100 g łososia wędzonego
  • pół szklanki grzanek czosnkowych
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko, olej, jajko, sól i pieprz. Całość zblenduj na gładką masę.
  2. Z powstałej masy w rozgrzanej gofrownicy usmaż gofry.
  3. Na każdego gofra nałóż ricottę oraz wędzonego łososia. Całość oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny i posyp grzankami czosnkowymi oraz natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.