Strona główna » WYTRAWNE GOFRY Z RICOTTĄ, ŁOSOSIEM I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI
Wytrawne gofry z ricottą, łososiem i Grzankami czosnkowymi
Składniki:
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki mleka
ćwierć szklanki oleju
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g ricotty
100 g łososia wędzonego
pół szklanki grzanek czosnkowych
sok z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Do miski wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko, olej, jajko, sól i pieprz. Całość zblenduj na gładką masę.
Z powstałej masy w rozgrzanej gofrownicy usmaż gofry.
Na każdego gofra nałóż ricottę oraz wędzonego łososia. Całość oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny i posyp grzankami czosnkowymi oraz natką pietruszki.