Wytrawna tarta warzywna z kruszonką z Panieru wielozbożowego Składniki:Ciasto1 szklanka mąki pszennej1/2 kostki masła1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliFarsz1 nieduży brokuł (pocięty na różyczki i ugotowany na parze)200 g liści szpinaku200 ml jogurtu naturalnego1 jajkosól, pieprzPanier wielozbożowy1/3 kostki schłodzonego masła Przygotowanie:Składniki na ciasto wysyp na drewniany blat, posiekaj nożem, po czym zagnieć kruche ciasto.Ciasto owi folią i włóż do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyłóż nim formę na tartę i piecz przez około 5 minut w 180 stopniach.Szklankę panieru wielozbożowego posiekaj z masłem tak, aby powstała z niego kruszonka.Jogurt naturalny wymieszaj z jajkiem oraz przyprawami. Następnie dodaj brokuł oraz szpinak i ponownie wymieszaj.Farsz wyłóż na podpieczony spód, posyp kruszonką i całość piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KĄSKI Z AWOKADO W PANIERZE Z CIECIERZYCYNastępny wpisNastępne FALAFEL Z PANIEREM Z CIECIERZYCY