Wegetariańskie krokiety z Panierem wielozbożowym Składniki:1 szklanka mąki orkiszowej1 szklanka mleka2 jajka1 marchew10 pieczarekpół brokułupół puszki kukurydzypół czerwonej paprykiPanier wielozbożowyoliwa oraz masło klarowaneprzyprawy: sól, pieprz Przygotowanie:Mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli zblenduj na gładką masę.Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.Warzywa pokrój w drobną kostkę i podduś na rozgrzanej oliwie z solą oraz pieprzem.Na każdy naleśnik nałóż warzywa, a następnie zwiń.Tak powstał krokiety obtocz w roztrzepanym jajku i panierze wielozbożowym.Tak opanierowane krokiety smaż na rozgrzanym maśle z obu stron. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni NUGGETSY W PANIERZE KUKURYDZIANYMNastępny wpisNastępne ZAPIEKANY SKORPOR Z POMIDORAMI Z MOZZARELLĄ I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ