Wegetariańskie krokiety z Panierem wielozbożowym

Składniki:
  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 marchew
  • 10 pieczarek
  • pół brokułu
  • pół puszki kukurydzy
  • pół czerwonej papryki
  • Panier wielozbożowy
  • oliwa oraz masło klarowane
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli zblenduj na gładką masę.
  2. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
  3. Warzywa pokrój w drobną kostkę i podduś na rozgrzanej oliwie z solą oraz pieprzem.
  4. Na każdy naleśnik nałóż warzywa, a następnie zwiń.
  5. Tak powstał krokiety obtocz w roztrzepanym jajku i panierze wielozbożowym.
  6. Tak opanierowane krokiety smaż na rozgrzanym maśle z obu stron.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.